veelgestelde vragen over knikarmscherm

Veel gestelde vragen over knikarmscherm? Vragen over montage/afspraken? Onderhoud aan uw knikarmscherm? Enz. Hier vindt u antwoorden en/of richtlijnen om u verder op weg te helpen.

ALGEMENE VRAGEN:

MONTEREN JULLIE DOOR HEEL NEDERLAND?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

KOMEN JULLIE OP LOCATIE LANGS OM HET KNIKARMSCHERM OP TE METEN?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

VERWIJDEREN JULLIE DE OUDE ZONWERING, OF MOET IK DIT ZELF DOEN?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn.

MOET IK ALLES VAN TEVOREN BETALEN, OF ERNA?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

WELKE GARANTIES HEB IK?

Voorberg Zonwering is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN KNIKARMSCHERM?

Het plaatsen van een knikarmscherm duurt afhankelijk van de situatie, de grootte en de opties ongeveer een halve dag. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM IS KAPOT. KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

De doeken van onze knikarmschermen zijn bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheurweerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren, het doek kan dan meestal niet worden gerepareerd, in de meeste gevallen kan het wel worden vervangen.

DE KNIKARMSCHERM VAN MIJN ZONNESCHERM IS KAPOT. KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

Bij een knikarmscherm komt het zelden voor dat een knikarm kapot gaat. Indien dit het geval is, dan komt dit veelal door overbelasting tijdens het uitstaan van uw zonwering (lees: wind/storm, en/of neerslag.

 

Indien een knikarm kapot gaat, dienen alle knikarmen van uw zonwering vervangen te worden. Dit komt omdat er onderling dan geen gelijke spanning meer is tussen de knikarmen.

ONDERHOUD & REINIGING:

MAG IK HET DOEK VAN EEN KNIKARMSCHERM NAT OPROLLEN?

Het is voor geen enkel zonweringdoek goed om nat opgerold te worden, aangezien dit uiteindelijk bijdraagt aan vlekken, schimmel en een snelle slijtage van het zonweringdoek.

 

Rol je het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om je knikarmscherm op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten. Daarna kun je het weer oprollen.

HOE MAAK IK DE PROFIELEN VAN MIJN KNIKARMSCHERM SCHOON?

De aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating (glans- of structuurlak) en kunt u afnemen met een (microfiber)doekje en lauw/warm water.

 

In geval van uitgehard vuil (o.a. vogelpoep) dit eerst laten weken met lauw/warm water, zodat het zacht wordt en makkelijk gereinigd kan worden.

HOE MAAK IK HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM SCHOON?

Disclaimer: onze zonweringsdoeken zijn technisch hoogwaardige doeken met verschillende specifieke coatings. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/scherm, indien u besluit om zelf het doek schoon te maken en er vervolgens iets mis gaat. Onderstaande richtlijnen zijn om u te helpen, indien u toch besluit om zelf uw zonweringsdoek te reinigen. Het is verstandig om de reiniging eerst op een heel klein stukje van uw doek te proberen. In het geval dat uw doek écht heel verontreinigd en vies is, kunnen wij het doek in uw systeem gewoon vervangen.

 

Bij veel stoffig vuil, zonder vlekken is de richtlijn het voorzichtig droog afborstelen met een harde borstel. De nadruk licht op voorzichtig, aangezien je de coating van het doek niet wilt beschadigen.

 

Bij hardnekkig vuil en/of vlekken is de richtlijn voor zachte reiniging van het zonweringdoek als volgt:

  • Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven!
  • Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht.
  • Gebruik lauwwarm water (max. 40ºC) met een 5 tot 10% oplossing fijnwasmiddel.
  • Met een spons het schuim op het doek aanbrengen, niet inwrijven!
  • Schuim 15 tot 20 minuten laten inwerken.
  • Met veel schoon water naspoelen.
  • Doek laten drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Hiermee beschadig je het zonweringdoek van je knikarmscherm!

KAN IK HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM LATEN REINIGEN?

Wij kunnen uw zonweringdoek laten reinigen door de fabrikant, echter wordt er door de fabrikant geen garantie gegeven, dat uw zonweringdoek weer helemaal schoon terug komt.

 

Een nieuw zonweringdoek is ongeveer gelijk in prijs als de kosten voor het reinigen van een bestaand zonweringdoek. Daarom is ons advies: ga voor een nieuw zonweringdoek. Dan kunt u meteen uw terras van nieuwe en moderne sfeerkleuren voorzien.