Veel gestelde vragen knikarmschermen

Veel gestelde vragen over knikarm zonnescherm? Montage, opmeten en/of onderhoud? Een service abonnement? Wij hebben alle vragen/richtlijnen even op een rijtje gezet, zodat u snel weer verder kunt.

ALGEMENE VRAGEN:

MONTEREN JULLIE KNIKARMSCHERMEN DOOR HEEL NEDERLAND?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

WAT KOST EEN KNIKARMSCHERM?

Op de website geven wij een globale prijsindicatie voor enkele typen en afmetingen. In de showroom kunt u de verschillen tussen de verschillende systemen bekijken, ervaren en daarbij kunnen wij u direct een passende prijs meegeven.

KOMEN JULLIE OP LOCATIE LANGS OM HET KNIKARMSCHERM OP TE METEN?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

DIENT U EEN BOUWVERGUNNING AAN TE VRAGEN?

Voor het plaatsen van een knikarmscherm, hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen bij uw gemeente.

VERWIJDEREN JULLIE DE OUDE ZONWERING, OF MOET IK DIT ZELF DOEN?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn.

HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM IS KAPOT, KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

Zonweringsdoek van onze knikarmschermen zijn bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheur weerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren. Het doek kan dan niet worden gerepareerd. Wij kunnen het zonweringsdoek in de meeste gevallen wel vervangen.

HET DOEK VAN DE VOLANT IS KAPOT, KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

Zonweringsdoek voor de volant is bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheur weerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren. Het doek van de volant kan dan niet worden gerepareerd. Wij kunnen het doek van de volant in de meeste gevallen wel vervangen.

DE KNIKARM VAN MIJN ZONNESCHERM IS KAPOT. KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

Bij een knikarmscherm komt het zelden voor dat een knikarm kapot gaat. Indien dit het geval is, dan komt dit veelal door overbelasting tijdens het uitstaan van uw zonwering (lees: wind/storm, en/of neerslag.

 

Indien een knikarm kapot gaat, dienen alle knikarmen van uw zonwering vervangen te worden. Dit komt omdat er onderling dan geen gelijke spanning meer is tussen de knikarmen.

VOEREN JULIE ONDERHOUD, SERVICE EN REPARATIES UIT VOOR MIJN KNIKARMSCHERM?

Wij voeren onderhoud, service en reparaties uit voor knikarmschermen en andere zonwering. Voor totale ontzorging en jarenlang probleemloos gebruik, bieden wij een onderhouds- en serviceabonnement aan.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN WEINOR, LUXAFLEX EN BRUSTOR KNIKARMSCHERM?

Weinor, Luxaflex en Brustor zijn allen gerenommeerde merken, welke hoogwaardige knikarmschermen en andere zonwering aanbieden. Hoewel alle merken kwaliteit en design combineren, kunnen er verschillen zijn in stijl, materiaalgebruik, toepassing, constructie en prijs.

Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan onze showroom, waar wij samen alle opties kunnen bekijken en vergelijken, om het knikarmscherm te vinden die het beste bij uw tuin/balkon/terras situatie, wensen, doel en budget past.

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN KNIKARMSCHERM?

Het plaatsen van een knikarmscherm duurt afhankelijk van de situatie, de grootte en de opties ongeveer een halve dag. Elk project is anders kwa grootte, dus indien er meer zonwering geplaatst dienen te worden, dan duurt het mogelijk een hele dag. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

ONDERHOUDS- EN SERVICEABONNEMENT AFSLUITEN VOOR UW KNIKARMSCHERM?

Wilt u geen omkijken naar onderhoud hebben voor uw knikarmscherm en/of andere zonwering? Vraag naar ons op maat gemaakte onderhouds- en serviceabonnement, zodat alles in top staat is én blijft.

Onderhoud en service wordt aan het begin van het jaar ingepland, zodat uw knikarmscherm en/of andere zonwering in het voorjaar in het voorjaar weer helemaal spik en span is voor gebruik gedurende de warme maanden.

MOET IK ALLES VAN TEVOREN BETALEN, OF ERNA?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

WELKE GARANTIES HEB IK?

Voorberg Zonwering is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

ONDERHOUD & REINIGING:

MAG IK HET DOEK VAN EEN KNIKARMSCHERM NAT OPROLLEN?

Het is voor geen enkel zonweringdoek goed om nat opgerold te worden, aangezien dit uiteindelijk bijdraagt aan vlekken, schimmel en een snelle slijtage van het zonweringdoek.

 

Rol je het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om je zonweringdoek op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten. Daarna kun je het weer oprollen.

HOE MAAK IK DE PROFIELEN VAN MIJN KNIKARMSCHERM SCHOON?

De aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating (glans- of structuurlak) en kunt u afnemen met een (microfiber)doekje en lauw/warm water.

 

In geval van uitgehard vuil (o.a. vogelpoep) dit eerst laten weken met lauw/warm water, zodat het zacht wordt en makkelijk gereinigd kan worden.

HOE MAAK IK HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM SCHOON?

Disclaimer: zonweringsdoeken zijn technisch hoogwaardige doeken met verschillende specifieke coatings. Indien u besluit om zelf het doek schoon te maken en er vervolgens iets mis gaat, dan zijn wij niet aansprakelijk voor schade aan uw doek en/of scherm. Onderstaande richtlijnen zijn om u te helpen, indien u toch besluit om zelf uw zonweringsdoek te reinigen. Het is verstandig om de reiniging eerst op een heel klein stukje van uw doek te proberen. In het geval dat uw doek écht heel verontreinigd en vies is, kunnen wij het doek in uw systeem gewoon vervangen.

 

Bij veel stoffig vuil, zonder vlekken is de richtlijn het voorzichtig droog afborstelen met een harde borstel. De nadruk licht op voorzichtig, aangezien je de coating van het doek niet wilt beschadigen.

 

Bij hardnekkig vuil en/of vlekken is de richtlijn voor zachte reiniging van het zonweringdoek als volgt:

  • Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven!
  • Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht.
  • Gebruik lauwwarm water (max. 40ºC) met een 5 tot 10% oplossing fijnwasmiddel.
  • Met een spons het schuim op het doek aanbrengen, niet inwrijven!
  • Schuim 15 tot 20 minuten laten inwerken.
  • Met veel schoon water naspoelen.
  • Doek laten drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Hiermee beschadig je het zonweringdoek van je knikarmscherm!

KAN IK HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM LATEN REINIGEN?

Wij kunnen uw zonweringdoek laten reinigen door de fabrikant, echter wordt er door de fabrikant geen garantie gegeven, dat uw zonweringdoek weer helemaal schoon terug komt.

 

Een nieuw zonweringdoek is ongeveer gelijk in prijs als de kosten voor het reinigen van een bestaand zonweringdoek. Daarom is ons advies: ga voor een nieuw zonweringdoek. Dan kunt u meteen uw terras van nieuwe en moderne sfeerkleuren voorzien.

 

Heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze showroom. We helpen u graag verder met het kiezen van de perfecte zonwering, raamdecoratie, terrasoverkapping of tuinkamer voor uw woning en beantwoorden graag al uw vragen.

De verschillende specialisaties van Voorberg Zonwering BV zijn onder diverse websites ondergebracht. Neem een kijkje en bewonder wat er allemaal verkrijgbaar en mogelijk is.